För dig som viktig vuxen

Tele2 och Prinsparets Stiftelse delar synen att nätet innebär fantastiska möjligheter för barn, men att det också finns utmaningar. Vi behöver skapa förutsättningar för en tryggare och mer hälsosam nätvardag så att tiden på nätet blir givande och meningsfull. Tillsammans har vi därför skapat denna sajt

Nytt hos oss: Juniormodulen

Barn är nätanvändare redan från tidig ålder. Enligt Internetstiftelsens Barnen och internet 2019 använder 77 procent av förskolebarnen (0 till 5 år) internet, och 48 procent använder det dagligen. Tele2 och Prinsparets Stiftelse har tagit fram material för dig som är vårdnadshavare för våra allra yngsta nätmedborgare – och du hittar det här nedan!

Moduler för dig som viktig vuxen

På Föräldrasajten hittar du material på olika teman. Klicka dig vidare in på någon av våra moduler här under!

Är du förälder till en e-sportare?

Läs artikeln med Emily Kandell Strömberg, grundare av Västerås Esportsförening, och ta del av hennes bästa tips för dig som förälder till en e-sportare.

För dig som är ung

Här hittar du våra bästa tips för hur du som ung kan skapa trygghet och balans i din nätvardag. Här finns även viktiga kontaktuppgifter om du skulle behöva stöd, råd eller hjälp i din nätvardag.På Föräldrasajten hittar du material på olika teman. Klicka dig vidare in på någon av våra moduler här under!

Behöver du prata med någon?

OBS! Vid livshotande tillstånd eller akuta situationer – ring 112.

Bris telefon är öppet dygnet runt – ring 116 111.

Du kan ringa, smsa eller chatta med Bris. Här kan du som är upp till 18 år prata med en kurator, eller prata med andra unga i Forum. Du kan också läsa, kolla in filmer och lyssna på poddar om viktiga ämnen.

Håll dig uppdaterad

Registrera dig till vårt nyhetsbrev så missar du ingenting.

Till nyhetsbrevet